dimarts, 10 de desembre del 2013

Perquè NOMÉS LLUITANT TENIM FUTUR: L'Esquerra Independentista de l'Alacantí amb la VAGA DEL TRANSPORT PÚBLIC!

Les treballadores de les empreses de transport públic que cobreixen l'Alacantí han convocat Vaga per als dies 17, 18, 19, 20, 23, 24, 25, 26 i 27 de desembre. El motiu d'aquesta convocatòria és defensar el sistema de transport públic i, més concretament, les línies blaves d'autobús, que uneixen Alacant, Sant Joan, Mutxamel, El Campello, Sant Vicent, i les diferents partides rurals, Universitat, platges, etc.

Les treballadores dels autobusos rojos i blaus aniran a la Vaga per a que continue com fins ara el servei del transport metropolità, amenaçat per la retallada econòmica de 6 milions d'euros que han acordat realitzar la Generalitat i l'Ajuntament d'Alacant. A causa d'aquesta retallada, l'Alcoiana ha plantejat el comiat de 65 conductors, la meitat de la plantilla. Amb les retallades que plantegen les institucions i l'ERO de l'empresa, el funcionament dels autobusos blaus suposarà un greu prejudici per a les usuàries, treballadores en la seua majoria. Les institucions encara no han explicat si desapareixerà a partir del 1r de gener el preu únic vigent actualment (podrà haver preus diferents segons destinació). Tampoc han explicat si se suprimirà la possibilitat de transbordament. Tampoc no han explicat si desapareixeran els abonaments del TAM. Amb 65 conductors menys, s'eliminaran parades de bus i la freqüència de pas dels busos s'allargarà. Seran acomiadades 65 treballadores.




L'atac al sistema de transport públic a l'Alacantí i el possible comiat de 65 treballadores es dóna en un context general de grans retallades al sistema públic: en educació, en sanitat, en serveis socials, en la llei de dependència, tancament de RTVV; és a dir, en l'actual ofensiva del capital per reduir al màxim els serveis públics i per privatitzar-los. No és un problema econòmic d'una Conselleria en concret o del servei d'una ciutat, sinó de fallida absoluta de la Generalitat Valenciana, reducció al màxim dels serveis públics, procés de privatització dels serveis públics i desviament dels recursos públics al pagament del deute. El capitalisme, en la seua llarga agonia, ataca els drets de la classe obrera per tal de poder mantenir les seues taxes de benefici, i ens condemna a una vida miserable i indigna.

Les treballadores, joves, estudiants, pensionistes, aturades, de la ciutat i de la comarca no podem restar inactives davant aquesta nova agressió. La desaparició del transport públic és un atac directe a les nostres condicions de vida, als nostres drets i als serveis públics. Donem suport a la Vaga del transport! Participem en les mobilitzacions convocades! Només lluitant tenim futur