dimarts, 21 de gener del 2014

[Comunicat] Solidaritat amb la vaga indefinida dels serveis de neteja!

Les treballadores del servei de neteja de la ciutat d'Alacant han convocat una Vaga Indefinida que s'inicia el dilluns 20 de gener. Després de mesos de negociació del nou conveni, i davant la manca de voluntat de l'empresa i l'empitjorament immediat de les condicions laborals, les treballadores de la concessionària han decidit no cedir al xantatge patronal ni a les pressions de l'Ajuntament de la ciutat i continuar la lluita per les seues legítimes reivindicacions, Així doncs, les treballadores s’enfronten a un intent per part de l’empresa de traslladar-les la càrrega de la rebaixa del 20% en el cànon anual que rep de l'Ajuntament, el que es traduiria en:

.La rebaixa dels complements per incapacitat temporal
.La reducció de la plantilla de 550 a 465 treballadors
.Retallar la jornada laboral
.Obligar als treballadors a fer-se càrrec del manteniment dels vehicles
.Vulnerar l’aplicació del Decret de Riscos
Biològics i la Llei de Prevenció de Riscos Laborals


Davant aquesta pèrdua de drets laborals i socials que ens afecta a totes, l’Esquerra Independentista de l’Alacantí fem una crida a les veïnes i veïns dels barris populars de la ciutat d’Alacant a solidaritzar-se amb la lluita dels treballadors dels serveis de neteja. Perquè l'empitjorament de les condicions laborals de les treballadores de la neteja no és un conflicte aïllat, sinó la continuació de les retallades i privatitzacions en sanitat o educació, de la desaparició de la Llei de Dependència, de la Reforma de les Pensions, o del recent intent de desmantellar el transport públic a la nostra ciutat. Tots atacs que responen a una màxima del capitalisme: reduir les nostres condicions laborals i de vida per mantenir els seus beneficis.

Ja no són temps de reformes ni d'un capitalisme amb rostre humà; el capitalisme ha demostrat que la seua lògica és la de la misèria, la de l'explotació, la de la fam de la classe obrera, la immensa majoria. Una vegada més, la lluita organitzada del poble treballador per plantar cara a l'ofensiva del capital, per destruir el capitalisme i construir el socialisme, es presenta com a única alternativa que ens permetrà la superació de totes les desigualtats que patim.



En solidaritat amb les treballadores del servei de neteja!
Per un conveni i unes condicions laborals dignes!
Visca la lluita de la classe obrera!
Només lluitant tenim futur!