dimarts, 9 de juliol del 2013

Mobilització en defensa de la negociació Col·lectiva

Centenars de persones s’han mobilitzat els darrers dies en Alacant en defensa de la negociació col·lectiva i per a denunciar la paràlisi en la negociació d’una gran quantitat de convennis que poden afectar, des de ja mateix, a milions de treballadores a les quals expira el seu marc laboral de referència.

Després d’una primera mobilització realitzada el passat 30 de maig a la seu de la Cambra de Comerç d’Alacant, la Plataforma de Lluita Contra les Retallades llançà una proposta de treball unitari a les centrals sindicals amb feina a Alacant: CCOO, UGT, Intersindical i CGT. A la crida, només va respondre CCOO, quedant la resta de sindicats al marge no només de la proposta unitària d’acció, sinó de qualsevol acció pròpia en defensa de la negocicació col·lectiva.

Així, el 28 de juny desenes de membres de la Plataforma de Lluita Contra les Retallades i de CCOO es desplaçaren als polígons del sud de la ciutat a repartir milers d’octavetes i a penjar pancartes a les carreteres d’accés als polígons industrials. El passat 3 de juliol, el Saló d’Actes de CCOO s’omplí per a escoltar la intervenció de Vicent Alcaraz, que amb el seu reconegut i honest bagatge sindical exposà la necessitat dels convennis col·lectius com a ferramenta de la classe obrera per tal de mantenir unes mínimes i dignes condicions laborals, i com les successives reformes laborals primer amb el PSOE i després amb el PP les han destruïdes. Les 125 persones que omplien la sala van plantejar amb entusiasme, en el debat que va cloure l’acte, la seua fermesa a l’hora de defensar en el carrer les xicotetes conquestes laborals aconseguides per la classe treballadora.



Aquestes paraules no caigueren en el buit, i ahir dilluns 8 de juliol més d’un centenar de persones s’han tornat a mobilitzar a Alacant per reivindicar la negociació col·lectiva i denunciar l’ofensiva patronal per tal de deixar milions de treballadores sense la protecció dels seus convennis col·lectius. Al llarg de la concentració, celebrada a les portes de la Cambra de Comerç d’Alacant i en la qual va participar l’Esquerra Independentista com a integrant de la plataforma unitària convocant, es cridaren consignes en defensa dels convennis i contra l’explotació laboral.