dilluns, 27 de gener del 2014

[COMUNICAT] Finalitza la Vaga de neteja. Valoració de l’Esquerra Independentista de l'Alacantí

Després de 6 dies de Vaga Indefinida, les treballadores de la neteja viària de la ciutat d’Alacant van decidir, el passat dissabte 25 de gener, finalitzar la seua lluita, aprovant els acords a què havien arribat el Comitè d'Empresa i la patronal.

Des de l’Esquerra Independentista del Sud volem felicitar el conjunt de treballadores per la dignitat i compromís amb què han encarat aquesta lluita. Malgrat les dificultats pròpies i les pràctiques mafioses de la patronal i l’Ajuntament, les treballadores han aconseguit plantar cara als intents per empitjorar les seues condicions laborals. Aquesta digna lluita, sense dubte, ha servit per a enfortir el moviment obrer, extreure conclusions i aprenentatges, i avançar en la consciència de classe.
L’exemple de la Vaga Indefinida al servei de neteja servirà, en un futur immediat, per a reforçar la resposta de classe davant les contínues agressions del capital. El tancament de la planta de Coca Cola a Alacant, que pot suposar l’acomiadament de 111 treballadores, és el següent repte que el moviment classista de la ciutat ha d’afrontar. L’experiència de lluita de la Vaga del Transport públic al desembre passat i la Vaga Indefinida en el servei de neteja resulten un bagatge valuós en aquest temps de lluita que encarem.

No podem oblidar, tampoc, el comportament mafiós tant de l’empresa com de l’Ajuntament d’Alacant, que demostren que la confrontació entre la classe obrera i la burgesia s’accentua a cada agressió del capital. L’enviament de missatges amenaçadors a les treballadores i la contractació d'una empresa que recollia el fem del centre i l’enviava a la perifèria, creant abocadors il·legals en les proximitats de barris populars, evidencien que la lluita, l’organització i la unitat de classe són una poderosa força que en mans de la classe obrera poden questionar l’aparent apatia i traslladar a les treballadores a un escenari de confrontació i victòria.
Finalment, les organitzacions de l’Esquerra Independentista del Sud volem felicitar el conjunt de la nostra militància per la humil aportació a aquesta lluita. Centenars de cartells s’han penjat als barris de Sant Blai, Sant Antoni, Pla i Carolines; s’han repartit octavetes informant el veïnat de la legítima lluita de les treballadores, i s’ha fet un seguiment diari mitjançant el compte de Twitter de L’Accent. Així mateix, alguns bancs han aparegut amb les portes bloquejades per bosses de brossa, que el veïnat ha portat des dels contenidors. Des de les nostres capacitats, creiem que hem contribuït a l’extensió d’aquesta lluita i a eixamplar els seus horitzons.
Visca la lluita de la classe obrera!
Només lluitant tenim futur!