dimecres, 27 d’agost del 2014

Arran l'Alacantí davant l'assassinat d'una dona de 87 anys al Campello, víctima de la violència de gènere

Des de l'assemblea d'Arran a l'Alacantí condemnem l'assassinat que va patir una dona de 87 anys al Campello el passat 26 d'agost, víctima de la violencia masclista exercida per la seua parella. Així mateix, volem denunciar la manipulació mediàtica amb que els mitjans de comunicació de masses estan justificant l'onada de víctimes de la violència de gènere apelant a que la majoria d'aquestes “no havien denunciat prèviament”.

La violència de gènere suposa agressions, maltractes i assassinats, tota una lacra que continua sent la primera causa de mort entre dones de 15 i 44 anys arreu del món. Però aquestes agressions físiques no són més que la punta de l'iceberg d'una violència estructural que també suposa agressions psíquiques com el xantatge emocional o menyspreus a què ens sotmet la nostra parella buscant submissió i dependència. També els cànons de bellesa que se'ns imposa a les dones, l'assignació de rols a partir del nostre sexe, les restriccions al propi cos, la discriminació laboral que patim i tot el seguit de polítiques que, amb el context de crisi econòmica, pretenen recloure a les dones a casa perquè ens dediquem a les tasques reproductives.

Des d’Arran l’Alacantí, condemnem tot tipus de violència de gènere, la invisibilització de totes estes violències i l’encobriment per part dels mitjans de comunicació d’estes agressions que parlen de víctima quan se refereixen a l’assassí masclista (un perfecte fill sa del patriarcat) o parlen de relacions casuals i no condemnen i assenyalen els culpables reals d’esta problemàtica. La violència és responsabilitat de qui l’exerceix , no de qui la pateix.

El silenci ens fa còmplices i la ignorància responsables. Per això, seguirem condemnant el sistema patriarcal i totes les violències que comporta i seguirem lluitant per la total destrucció d’estos. Continuarem actives, desobedients i organitzant-nos, creient amb el propi apoderament i l’autodefensa, en la pròpia construcció de la sexualitat i en la nostra absoluta llibertat.


Trenquem el silenci, cap agressió sense resposta!

Ni a l'Alacantí, ni enlloc!