dijous, 9 d’abril del 2015

Guillem Agulló: ni oblit, ni perdó [ACCIÓ i COMUNICAT]

22 anys han passat de l'assassinat del company Guillem Agulló i Salvador. Algunes de les militants que actualment conformomem l'assemblea d'Arran a la comarca de l'Alacantí ni tan sols havíem nascut quan el feixisme el va assassinar aquell 11 d'abril de 1993 a Montanejos i altres gairebé ens iniciavem a l'escola quan ell ja era un jove lluitador antifeixista i independentista.
Tot i això, ens el sentim tan a prop que la impunitat de la qual gaudeixen ara els seus assassins i la ràbia que la seua mort va despertar i encara desperta, s'han transformat per nosaltres en força i coratge per continuar endavant i assolir els mateixos objectius pels quals ell va donar la vida: uns Països Catalans lliures de qualsevol forma d'opressió. No hi ha doncs, ni hi haurà, cap militant de l'organització juvenil a l'Esquerra Independentista que no conega la seua història, que no necessite recuperar la seua memòria, la dignitat i l'empenta de les que lluiten fins a les últimes conseqüències, de les que mai es rendeixen.
És per això que 22 anys després volem mantenir viva la flama de la seua lluita amb aquest mural, perquè a l'Alacantí ni oblidem ni perdonem, perquè el combat antifeixista continua i perquè per nosaltres Guillem Agulló és molt més que un jove que ha passat a la història. Per a les joves d'Arran, parlar del Guillem vol dir parlar de joventut, de consciència de classe, de Països Catalans, de feminisme, d'anticapitalisme, de lluita al carrer i d'antifeixisme.
Per ell, i per totes les caigudes en combat contra el feixisme. El millor homenatge: continuar fins a la victòria.
Guillem Agulló: Ni oblit, ni perdó!