diumenge, 24 d’abril del 2016

Nou muntatge policial a Alacant [Comunicat]

Una vegada més ens trobem davant un cas de muntatge policial a la ciutat d'Alacant. Aquesta vegada es tracta d'una condemna econòmica arbitrària que la policia nacional ha imposat als moviments socials de la ciutat.

El 22 de març de 2014 es convoquen a Alacant una manifestació i una concentració en solidaritat amb les marxes de la dignitat. A la concentració de la Plaça de bous convocada pel col·lectiu Vinalopó Antifeixista assisteixen 4 militants d'Arran amb la desconeixença que la concentració no estava autoritzada, per la qual cosa el dispositiu policial que hi havia superava el nombre de manifestants.

Quan les militants van desestimar participar de la concentració la Policia es va acostar per preguntar-los el motiu de la seua presència allà i aquestes van respondre que esperaven l'autobús. L'estètica de les militants adés citades coincidía con la de una concentración no autorizada que había en la misma plaza i, per tant, les forces de seguretat van procedir a identificar-les. Encara que la resposta del grup de militants demanava pels motius de la identificació i les referències estètiques de les quals la Policia feia esment la resposta d'aquesta va ser me has tocado los cojones y si me los quieres tocar te los voy a tocar yo a ti antes, si fa no fa.

La identificació de 3 persones va tenir lloc a la Plaça de bous mentre que la persona que s'havia dirigit anteriorment a la Policia va ser apartada i escorcollada minuciosament. En finalitzar l'escorcoll i per ordre policial les militants van abandonar la plaça sense cap confrontació.

Mesos després la Policia va sotmetre la militant adés citada a un muntatge acusant-la d'haver-se negat a identificar-se i cridar l'atenció de les persones que es trobaven en aquell moment a la via tot sancionant-la amb 80 euros de multa. Cal remarcar que en el moment de l'escorcoll no es va informar sobre cap multa ni se li va mostrar cap document per a signar. Després de tots els procediments de reclamació pertinents per via judicial a hores d'ara la militant en qüestió ha de procedir al pagament o patirà un embargament.

No és la primera volta que l'Esquerra Independentista de l'Alacantí ni el moviment antifeixista pateix les conseqüències de la repressió, l'arbitrarietat i els muntatges policials. Per això fem públics i denunciem aquests fets per demanar una vegada més:

PROU MUNTATGES POLICIALS! LA SOLIDARITAT ÉS LA NOSTRA MILLOR ARMA!

Alacant, abril de 2016