diumenge, 21 de setembre del 2014

No hem lluitat tant per aturar-nos ara. Avortament lliure i gratuït [Convocatòria]

            Des de l'Esquerra Independentista del l'Alacantí, Arran, SEPC i Endavant-OSAN, volem mostrar el nostre absolut rebuig a la proposta de reforma de llei de l’avortament prevista per l’actual govern. Denunciem que els sectors ultracatòlics i conservadors ataquen, una vegada més, els drets de les dones, aquest cop, en matèria d’avortament. NI VOLEM NI PODEM desfer un camí de més de 30 anys de lluita per l’alliberament de les dones.

En un context de retallades contínues i de desmantellament dels drets bàsics i del poc que quedava del seu “estat de benestar”, la situació de la classe treballadora es precaritza cada vegada més. A més, però, les dones patim per partida doble els abusos del poder capitalista: d’una banda, les retallades dels drets socials, laborals i bàsics, i d’altra, els atacs a la nostra capacitat de decidir sobre la nostra sexualitat i salut reproductiva.

Reivindiquem el dret de les dones a decidir, en tant que subjectes amb capacitat per prendre les seues pròpies decisions. És per això, que exigim que l’Estat garantisca l’avortament lliure, gratuït i segur. Cap institució ha de limitar el dret a les dones a decidir, ja que la interrupció voluntària de l’embaràs (IVE) és una intervenció mèdica i, per tant, ha d’estar inclosa dins la xarxa de sanitat pública.Ens oposem a aquest nou intent de penalitzar més encara l’IVE, i considerem que, a part de mesures de caràcter normatiu, com una regulació específica, cal que s'adopten mesures per garantir els drets sexuals i reproductius de les dones: la informació sexoafectiva a tots els nivells d’ensenyament i la gratuïtat i lliure accés als mètodes anticonceptius. 

Ni la llei anterior ni aquest projecte de modificació preserven el dret de les dones i, per aquest motiu, la lluita feminista no es pot aturar. No farem ni un pas enrere en la defensa de la igualtat. La lluita feminista és l'únic mitjà per aconseguir els nostres drets, només lluitant aconseguirem la retirada de la modificació de la llei. Si a hores d'ara se'n planteja la possible retirada és gràcies a la constància del moviment feminista. Hem lluitat, lluitem i lluitarem sempre pels drets de les dones, perquè si no podem decidir no podem ser lliures.

Ni un pas enrere en la defensa dels nostres drets!

Avortament lliure i gratuït!

Dissabte 27 de setembre a les 20.00h, totes front a la Subdelegació del Govern espanyol! (Alacant)