dimarts, 16 de setembre del 2014

SI LES AULES CREMEN CREMAREM ELS SEUS PRIVILEGIS [Comunicat]


Des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i l’organització juvenil Arran denunciem les pèssimes condicions en què es troba l’alumnat d’educació infantil, primària i secundària a les aules del País Valencià. La Conselleria d’Educació valenciana ha estat la primera en obrir les aules per la seua dèria en continuar “ofrenant noves glòries a Espanya” i ser la capdavantera en aplicar la LOMQE i mostrar-se servil davant el Ministeri d’Educació espanyol.
El precipitat inici de curs ha evidenciat la manca d’inversió pública en els centres educatius valencians i el menysteniment per part de la Conselleria d’Educació tant dels estudiants com del professorat. La negativa de la Conselleria a suspendre les classes i a implantar mesures de climatització de les aules fa palesa, una vegada més, una actitud de prepotència davant de la comunitat educativa. 
L'anomenat “fracàs escolar” és el resultat d'una política de retallades i progressiva privatització de l'educació pública que malmet les condicions dels centres, condemna al professorat a la precarització i a les estudiants a ser mercaderia. Només amb una educació pública, popular, de qualitat, antipatriarcal i en català i es garantiran unes condicions d’aprenentatge dignes per als estudiants i unes condicions laborals dignes per al cos docent.
Per aquests motius, encoratgem a totes les estudiants a organitzar-se i lluitar per una educació i un futur lliures. Cal que les joves prenguem la iniciativa teixint llaços amb tota la comunitat educativa i assistint a les mobilitzacions que es convoquen arreu del territori per aconseguir una educació digna en una terra lliure.
Desobeïm les seues lleis
No a la LOMQE!